2009/12/29

Karácsony '09

Miért van az, hogy olyan gyorsan telik az idő, ha nem kell dolgozni??:) Kb csak egyetlen jó dolog van abban, hogy elmúltak az ünnepek, mégpedig az, hogy végre megmutathatom azokat az ékszereket, amiket ajándékba készítettem:D

Ezalatt az egy szabad hét alatt egyébként nagyon sok mindent csináltam, csak még félkészek, mert ugye ha az ember útrakel, mindig otthon felejt valamit (vagy csak én vagyok ilyen szétszórt?).

Na lássuk az ajándékokat!



Magam is alig hiszem el, hogy végre elkészült az első peyote karkötőm:D Ezzel a mintával kb másfél éve szemezek, amióta megláttam Pencio oldalán. De hát jó munkához idő kell:D Mondjuk lehet télleg jobb, hogy vártam vele, mert két éve még biztos nem ruháztam volna be erre a szatén vagy tudomisén milyen színű matt khaki delicára (1080 forint volt 5 gram tejóóég), ami a karkötő alapja. Így meg aztán télleg elégedett vagyok a végeredménnyel. Swarikkal is megbolondítottam, ezt a verziót Mary blogján láttam. Anyu is nagyon örült neki:)Készül a második darab is belőle, egészen más színekben, magamnak:)



Viki barátnőmnek készült ez a karkötő. Régóta szeretett már valami kéket, csak nem talált hozzá megfelelő gyöngyöt. Mikor erre rátalátam, egyből megvettem. Az eredeti terv az volt, hogy ő fogja meghorgolni a karkötőt, de valahogy nem sikerült megtanítanom, úgyhogy azt mondta, hogy ezt kéri karácsonyra:) Tetszett neki a végeredény is:D

A harmadik pedig egy rendelés, Viki anyukájának készült, aki Barbi blogján beleszeretett EBBE a nyakláncba. Ez alapján készítettem ezt a láncot:




Annyi a különbség, hogy rövidebb, kapoccsal záródik, és az átmeneti részek egymás fölött vannak, a krém színűt kicsit rövidebb mint a feketén. Szerintem nagyon nagyon jó lett, a képek nem adják vissza, hogy milyen szép:)

Hát ennyi volt az idei karácsony gyöngyügyileg, majd jövök azokkal amiket az ünnepekben készítettem:D

21 megjegyzés:

Barbi írta...

Mind gyönyörű! De az a peyote valami csodás! :D

Babra írta...

Köszi, én is beleszerettem:D Na és ez a nyaki ám az, amihez méricskéltem a tiedről! Amit mostmá télleg postázni fogok (mer már marhára szégyellem magam)!!:)

BéKata írta...

Nagyon szépségesek!!! Az első peyote karkötő még nálam is várat magára! De talán egyszer én is rászánom magam. :-)) A dolgok otthon felejtéséről én is tudnék mesélni... :-))

Pencio írta...

Magnifique ! J'en profite pour te souhaiter de bonnes fêtes de fin d'année.

Zöldgyöngy írta...

Nekem is a peyote karkötő a kedvencem, mesés lett! :)

Panka gyöngye írta...

Nem semmi színek(peyote)!Elsőre csúcs,de szerintem ha sokadik lenne akkor is csúcs lenne:)Óriási!!!!
Lennék Viki anyukája helyében:)

Noyka írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz, a peyote nagyon jól néz ki, bár nekem a többi is tetszik:)

Unknown írta...

Nekem a fekete-fehér tetszik most nagyon. Egyből elkezdtem agyalni a saját változatomon. Tetszik ez a kettősség, mind a színből, mind a hurkákból. Ideje megtanulnom "rendeset" horgolni.

Orsi írta...

Nagyon szuperek lettek!
Én is a napokban fogom rávenni magam az első lapos peyote karkötőmre. Már várom! :)

Babra írta...

Én már most egy újabb peyote-on dolgozom! Annyira jó őket fűzni, nem is gondoltam volna:D:D

Hermann Ildikó írta...

Tök jó mindegyik, de a szívemhez legközelebb a peyot kari áll!!

Kati-gyöngye és más kézművességek írta...

Mindegyik gyönyörű, de a legcsodásabb a peyote! Nagyon szép!!

Manka írta...

Csodás ajándékokat készítettél! Nekem is a peyote kari tetszik leginkább, színes, vidám, ízléses!

Berjo írta...

Csúcs-szuper a peyote kari is, és a kétszínű horgolt nyaklánc is! Megjegyzem, van türelmed!!!

Hobbi-Tünde írta...

Gyönyörűszépek!

Alma írta...

Szenzációs!!!

KissBeads írta...

Nagyon babak! A horgoltas fekete-feher nagyon szep lehet, tisztara megkivantattad velem :)

Babra írta...

Köszi lányok, én is nagyon büszke vagoyk ám a peyote karkötőmre:D

Berjo! A nyaki ha a türelmemet nem is, de a kezemet mindenképp próbára tette, szegény ujjaim totál kikészültek ennyi horgolástól:D

Liza írta...

Csodaszép ajándékok! Nekem mindegyik nagyon tetszik! :)

Jót mosolyogtam a delicás megjegyzéseden, rájöttem, hogy én is ezt csinálom, emlékszem amikor az első csomagokat rendeltem, még a 390Ft-ot is rettenetesen soknak találtam 5g-ért. Most már én is képes vagyok elcsábulni egy-egy színtől! :)

Babra írta...

Ja és ebben meg az a legrosszabb, hogy nekem egy csomó 390es delicam, amit még az első alkalmakkor vettem bontatlanul állnak, mert valahogy nem tudom őket felhasználni. Így meg aztán lehet érdemesebb megvenni egy drágábbat, amit egyből felhasznál az ember, mert ooolyan szép:D

Viktoria írta...

Anyu - és az egész család, apuval az élen! - el van ájulva a horgolt nyaklánctól.:) És a hatására anyu végleg elhatározta, hogy megtanulja a horgolást, ha már nekem nem sikerült...;)
Köszi, hogy a véred - de legalábbis az ujjbőrödet - adtad ezért a láncért! :D
Ja és ha már mindenki a peyote-ot és a láncot emelte ki, én megemlíteném, hogy a kék karkötőm is csodás! :)